Ik ben een online zwerver… op nijkerk.nieuws.nl

Sinds kort schrijf ik samen met Janneke van Heugten, Marja Willems en Monique van Rooyen op LAAKBAAR, Nijkerk.nieuws.nl. Er wordt een onderwerp gekozen en alle vier schrijven we een column. Hieronder mijn eerste bijdrage, het voorstelrondje. Straks het echte werk.

Ik ben een online zwerver

Helaas kan ik niet zeggen dat ik een echte Nijkerker ben. Maar deze import-Nijkerker voelt zich hier prima thuis. Mijn roots liggen in het oosten van het land. Geboren als Vroomshoopse verhuisde ik naar Zwolle, Ommen, Nijkerk, weer naar Zwolle, Hengelo en weer terug naar Nijkerk. Daarna heel bewust de enorme stap all the way to Hoevelaken gemaakt om na drie jaar te besluiten: back to Nijkerk. De laatste drie plaatsen zou ik in één keer kunnen noemen omdat het toch één gemeente is maar dan lijkt het wél minder interessant. In navolging van de dames voor mij mag ik mij dan toch ook best zwerver noemen?

Online zwerven

Eigenlijk ben ik meer een online zwerver. Ik struin graag rond op het world wide web, zo laat ik dan nog iets van mijn globetrotterskills zien. Dagelijks ben ik online en ik geniet van sociaal netwerken met o.a. Facebook en Twitter. Vooral zakelijk heb ik daar erg veel aan.

Nijkerk online en sociaal kapitaal

In de komende blogs die ik over Nijkerk ga schrijven wil ik me focussen op het Nijkerkse online en ons sociaal kapitaal. Ik kom online regelmatig leuke, bijzondere of verdachte zaken – gelinked met Nijkerk – tegen. Daar wil ik meer van weten en over schrijven. Tip mij gerust als je een onderwerp behandeld wil zien. Dat wordt voor mij lekker verantwoord online zwerven dus.

Connected

Als je nieuwsgierig bent en graag van alles op de hoogte blijft, dan is Twitter een geweldig medium. Er wordt soms negatief over gesproken maar ik ben blij dat ik Janneke en Marja online via dit medium heb leren kennen. We hebben al mooie projecten samen mogen aanpakken dus daar ben ik social media al dankbaar voor. En Janneke was degene die ooit via Twitter riep dat Nijkerk een eigen Open Coffee zou moeten hebben! We zijn nu ruim 3 jaar elke maand succesvolle Open Coffees verder. Monique ken ik van het schoolplein maar intussen twittert zij er ook vrolijk op los en zijn wij via Effect&zo totaal on- en offline connected.

Over Marcelle Warringa

Marcelle houdt zich bezig met communicatie en PR en startte onlangs Effect&zo, samen met Monique. Ze adviseert over o.a. (social) media en is hoofdredacteur van Social Networking Nederland. In Nijkerk organiseert ze maandelijks de Open Coffee en is trainer bij Cursuslokaal Nijkerk. Naast lokale initiatieven zet ze haar tijd ook in voor de internationale missie van Morning Tears: het helpen van kinderen waarvan de ouders in de gevangenis zitten of ter dood veroordeeld zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *