Morning Tears Trip

Met ontzettend veel plezier en overgave zet ik me in voor Morning Tears. Vorig jaar hebben we al een mooi weekend voor de Chinese kinderen mogen organiseren en dit jaar was het (slechts) een dagje. Kade 10 bood de lunch aan. Om hen te bedanken en om Morning Tears weer even ‘in the picture’ te zetten schreef ik onderstaand bericht:

Bijzondere Chinese schoolprestaties gevierd in Nijkerk

De Morning Tears-besturen van België en Nederland zijn door de Chinese autoriteiten gevraagd om activiteiten te organiseren voor een groep Chinese kinderen. Een deel van de trip vond plaats in Nijkerk omdat bestuursleden van Morning Tears Nederland in Nijkerk en Amersfoort wonen. Het weekend startte met een brunch in Brasserie Kade 10. Maurice van Nieuwenhoven draagt de Stichting Morning Tears een warm hart toe. Daarom bood hij aan om afgelopen zaterdag een Hollandse brunch te verzorgen voor de Chinese kinderen, hun begeleiders en het bestuur van Morning Tears Nederland. Na de brunch in Kade 10 konden de kinderen o.a. genieten van kaas maken.

Project Dream Team
De groep van 10 kinderen uit Zhengzou maakt deel uit van het project Dream Team. De kinderen zijn gekozen tot het Dream Team omdat ze onder moeilijke omstandigheden studeren en toch uitzonderlijk goed gepresteerd hebben. De kinderen hebben momenteel vakantie i.v.m. Chinees Nieuwjaar en een trip naar Europa geeft extra zelfvertrouwen en kracht, is de mening van Morning Tears.

Morning Tears
De organisatie Morning Tears is een internationale beweging met afdelingen in o.a. Spanje, Italië, Duitsland, België, Nederland, de V.S, Rusland en China. De hoofddoelstelling is hulp bieden aan kinderen waarvan de ouders gevangen zitten of ter dood veroordeeld zijn. De Europese afdelingen zamelen geld in en ondersteunen elk een bepaald project. De meeste opvanghuizen staan in China, zoals ook in Zhengzou, de thuisbasis van de kinderen van het Dream Team. Voor meer informatie kan men naar de website: www.morningtears.nl.

Geplaatst in: Fun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *